Det er viktig med en divers videomarkedsføringsstrategi, og å spille på flere strenger enn reklamefilmer og produktvideoer. Derfor gir vi deg 5 tips til hvordan lage gode videoserier. En god videoserie varer mye lenger enn en reklamefilm eller produktvideo, og målgruppen får derfor sett mye mer av innholdet ditt. På YouTube er faktisk gjennomsnittlig seertid på videoer 5 minutter, hele 10 ganger så lang seertid som en 30 sekunder lang reklamefilm.
Her kommer 5 tips til hvordan du kan lage gode videoserier.
#1 Historiefortelling
Hvilket budskap du ønsker å formidle er det første du må finne ut av, ettersom dette påvirker hvordan episodene i videoserien blir. Det er flere faktorer som spiller inn for å gjenspeile budskapet; blant annet musikk, klipprytme og fargekorrigering. Skal serien vise livet på innsiden av en frisørsalong kan det være lystig musikk, rask klipp og varme farger som er riktig for deg. Dette gir seerne en god vibe, og det fremstiller salongen som et behagelig og kult sted å være.
En annen viktig ting du ikke må glemme er castingen til videoserien. Denne er en viktig del av historiefortellingen. Du bør caste personer målgruppen kan relatere til, og helst noen som er ekte. Å la seerne bli kjent med personene i serien på et personlig plan gjør at serien blir ektefølt.
#2 Innhold er viktigere enn avsender
Ulike målgrupper oppfatter kommersielle budskap på forskjellige måter. Millenniumsgenerasjonen har vokst opp i den digitale verden, og de er på sosiale plattformer for å bli underholdt. Budskapet og innholdet er derfor viktigere enn avsenderen. Som en merkevare har du en gylden mulighet til å kapitalisere på dette ved å lage bra innhold. Da hører målgruppen på hva du har å si, og de går fra å være en seer til en følger.
#3 Bruk mange kilder
Flere kilder betyr rask klipprytme og bra innhold til videoserien din. Du trenger ikke en dyr TV-produksjon til å lage en videoserie, og du kommer langt med dronefilming, cable camera og mobilkamera.
Dronefilming åpner for å ta spektakulære bilder fra de utroligste steder. Bare forestill deg at i en scene i videoserien din skal noen av personlighetene løpe opp en fjelltopp. I bakgrunnen ser du en foss som bruser, en stor og nydelig fjord og frodig natur. Dronefilming gjør at du får med deg alt dette.
Cable camera åpner også opp nye dører. Se for deg denne scenen; en terrengsyklist skal sykle gjennom tett skog og ulendt terreng i gjørme og regn. Her er det litt vanskeligere for dronen å komme til. Et cable camera derimot kan gi veldig kule bilder fra denne scenen, og får filmet dette uten noen problemer. Kort forklart; det er bare å feste en line som går fra et festepunkt til et annet, og sette på kameraet som kan kjøre frem og tilbake på linen.
Ettersom mobilkameraene har blitt så bra, er det også fullt mulig å filme med mobilen din. Vi anbefaler at du går inn på kamerainnstillingene og setter disse til 4K. I Europa fungerer 50 fps best, mens i USA er 60 fps riktig (dette er fordi strømnettet går på forskjellig frekvens, og innendørs lys vil kunne se ut som om det blinker). Filming med mobilkamera gjør det også lettere å filme spontane hendelser; og kule hverdagslige gjøremål kan derfor lett implementeres i videoserien din.
#4 Klippingen må være gjennomtenkt
Klippingen er veldig viktig i en videoserie, og den er i dette tilfellet den berømte prikken over i-en. Klippingen tar ofte mye tid, men den er vital når du skal få frem budskapet du ønsker å formidle. I tillegg til musikk, klipprytme og fargekorrigering bør du tenke over om du skal ha mange grafiske effekter, om den skal tekstes og hvilke formater videoen skal være i.
#5 Faster, brighter, closer
Sist, men absolutt ikke minst; Faster, brighter, closer! Om du bare kan ta med deg en ting fra denne artikkelen, så er det dette!
Faster; klippingen må være rask, og det får du ved å bruke mange kilder. Når det skjer mye opprettholder seeren fokus, og oppmerksomheten blir værende på videoen.
Brighter; film så lyst som mulig. Om belysningen er mørk er det uheldig da det påvirker oppfattelsen av kvalitet, og det er i tillegg lettere å miste fokus.
Closer; kom så nærme objektene som mulig, og la seerne føle at personene kommer gjennom skjermen. For eksempel, om du skal filme en som går på ski i serien din så få nærbilder av både skiene og ansiktet. Ikke film alt på avstand. La seerne bli kjent med objektet som filmes.
Trenger du hjelp med videoserier eller har noen spørsmål er det bare å kontakte oss her.